پرسش و پاسخ>>ازدواج>>عوامل و موانع ازدواج - شخصی
   RSS  Atom  خانه |   شناسنامه |   پست الکترونیک |  پارسی بلاگ
اوقات شرعی

شخصی

پرسش و پاسخ>>ازدواج>>عوامل و موانع ازدواج (جمعه 87/5/4 ساعت 4:46 عصر)
پرسش :

من جوانی 23 ساله ام از طریق اینترنت با دختر 21 ساله تهرانی آشنا شدم. اخلاق و رفتارش مرا مجذوب خودش کرد برای ازدواج با او، خانواده او و دختر استخاره زدند بد آمد. جواب استخاره دختر آیه 60 سورة شعرا بود، همه گفتند شدیدا از این عمل نهی شده اید حالا خیلی به او علاقه پیدا کرده ام چه کار کنم، پدر و مادرم اجازه حرف زدن با او را نمی دهند ولی با این شرایط که پدر و مادر دختر از نظر اعتقاد با هم ضدیت دارند او مرا تکیه گاه می بیند نمی دانم چه کار کنم، الان هم حال او خراب است و در بیمارستان است. می خواهم بروم عیادت او نمی دانم، چه کار کنم. مرا راهنمایی کنید؟ (مقلد آیة الله بهجت).


پاسخ :

ازدواج یکی از حساس ترین و در عین حال سرنوشت ساز ترین مراحلی است که جوان باید با احتیاط و با کمک از تجارب دیگران از آن مرحله بگذرد. اگر چه ازدواج امریست شیرین ولی خدای نخواسته گاهی بخاطر عدم توجه به مسائل مقدماتی ازدواج، ممکن است مسیر اشتباه طی شود و انسان در درة‌ ناسازگاری و اختلاف بیفتد, اما همین مسیر اگر با شناخت و احتیاط اولیه طی گردد یک عمر سازگاری و تفاهم به همراه خواهد داشت و فرزندانی در هوای مطبوع این سازگاری رشد می کنند و از نشاط و پویایی این خانواده لذت می برند، پس چون که سرنوشت ساز است احتیاط شرط عقل است.
حال دوست گرامی برای این که این مسیر را صحیح بپیمائید نکاتی را بیان می دارم که امید است مورد استفاده واقع گردد.
1. ملاک های ازدواج:[1]
درباره ملاک های ازدواج بیشتر مطالعه کنید همسر شما باید در بسیاری از امور با شما سنخیت داشته باشد در این شرائط است که شما می توانید با هم یک زندگی شیرین و سرشار از تفاهم را داشته باشید پس دقت کنید آیا فرد مورد نظر شما از نظر (ایمان، اخلاق، اصالت خانوادگی، سن، زیبایی، تحصیل، وضع اقتصادی، سلامت جسم و روح و... ) با شما تناسب دارد یا نه (فراموش نکنید که تناسب بالاتر تفاهم بیشتر را به ارمغان خواهد آورد).
2. کنترل هیجان ها:
از جمله ویژگی های جوانی آتشین شدن عواطف و احساسات است.[2] ممکن است پس از مدت ها وقتی جوان به زمان ازدواج می رسد عجولانه تصمیم بگیرد، بنابراین بهتر است حساب شده گام برداشت و با لحاظ همه شرائط تصمیم گرفت. دوستی از طریق اینترنت نمی تواند تمام حقایق را برای شما بیان دارد، شاید برای یک ازدواج لازم باشد خانواده ها حضوراً همدیگر را به خوبی ببینند و با هم صحبت هایی داشته باشند و دختر و پسر با همدیگر درباره زندگی آینده خود سخن بگویند و با رفتار و آداب همدیگر آشناتر شوند و مقدار تناسب ها را در این پیوند بررسی کنند.
3. استخاره:
نوشته اید که هر دو استخاره کرده اید و استخاره بد آمده، حتما صلاح شما در این است که این ازدواج صورت نگیرد، پس بجای نگرانی خودتان را آماده تر کنید تا هنگام ازدواج (که ان شاء ال به همین زودی باشد) با شناخت دقیق تری اقدام کنید.
4. آداب عرفی و دینی:
شما فردی متدین هستید چرا که مسائل تقلید شما طبق نامه خودتان روشن است و حتی برای اقدام به ازدواج از قرآن کمک خواسته اید بهتر است در انتخاب همسر به شرائط عرفی و دینی توجه کنید که حتما این کار به مصلحت شماست. مرجع تقلید شما و بزرگان و علماء نیز چنین رابطه ها و آشنا شدن ها را (از طریق اینترنت) قبل از خواستگاری صلاح نمی دانند و نامه های رسیده از جوانان پشیمان و تجارب ما نیز همین گفته را ثابت می کند. گاهی همین آشنایی ها باعث می شود جوان دقیق تصمیم نگیرد و حتی گوش به حرف پدر و مادر هم ندهد و جوانب را نسنجد، حال که پدر و مادر شما نیز با این کار مخالف اند، شما از این مورد صرف نظر کنید، چرا که شروع آشنایی شما خوب شکل نگرفته است[3] و بر خلاف سنت ها و مسائل دینی بوده است. اگر دین چهار چوبی را در مسائل محرم، نامحرمی معین کرده و گفتگوی زن و مرد نامحرم را در حد ضرورت بدون عیب دانسته بخاطر صلاح ماست پس ما هم باید متعبد به دستورات خداوند حکیمِ مهربان باشیم.
علاقه:
شما نگران حال آن دختر هستید و ممکن است تصمیم گرفته باشید به ملاقات او بروید،‌اما حال که بناست ازدواج نکنید از این تصمیم صرف نظر کنید و او را با این کار (ملاقات) بیشتر به خود گره نزنید، اگر او را به عنوان یک انسان و یک شیعه دوست دارید رابطه خود را از همین جا قطع کنید چون همسر آینده او با دانستن چنین موضوعی زندگی او را تلخ می کند و از سویی او به شما وابسته تر می شود. پس توصیه می شود با یک پیام کوتاه شرائط خود را توضیح دهید و با بیان اینکه عدم ارتباط به نفع هر دو است با هم خداحافظی کنید.
برای مطالعه بیشتر:
1. جوانان و انتخاب همسر، علی اکبر مظاهری، پارسایان.
2. رساله حضرت آیت الله بهجت بحث محرم و نگاه.
تذکر:
نظر حضرت آیة الله بهجت ـ حفظه الله ـ درباره رابطه دختر و پسر از طریق اینترنت:
ایشان چنین گفتگو ها و مکاتبه های اینترنتی را حرام می دانند.[4]
[1] . برای مطالعة بیشتر به کتاب علی اکبر مظاهری، جوانان و انتخاب همسر، نشر پارسایان، رجوع کنید.
[2] . شناخت، هدایت، تربیت، دکتر علی قائمی، چاپ هفتم، 1378، انتشارات امیری، ص 13.
[3] . در چنین آشنایی ها زن و شوهر کاملا در آینده و زندگی زناشوئی به هم مطمئن نیستند مرد پیوسته نگران است که آن دختر با فردی جدید رابطه ایجاد کند و زن هم همین طور عمل می کند.
[4] . این مساله توسط نویسنده از دفتر حضرت آیت الله بهجت (حفظه الله) سوال شد.

  • نویسنده: علی

  • نظرات دیگران ( )


  • لیست کل یادداشت های این وبلاگ
    بی‌بندوباری جنسی به نام ازدواج در آمریکا
    Google ده‌ میلیون دلار جایزه می‌دهد!
    گزارش تازه بانک مرکزی: تحم مرغ برمدار گرانی
    مهریه دختر جوان سفر به 120 پایتخت جهان بود
    ناصر عبدالهی آلبوم ماندگار ( ناصر عبدالهی )
    اینترنت عرضه‌کنندگان ADSL بیست درصد ارزان شد
    اشعار و Sms عید فطر
    مقام معظم رهبری در دیدار دانشجویان و اعضای تشکل‌های سیاسی دانشجو
    تکنیک‏هایی برای تحکیم روابط خانواده
    با سلام به تمامی بینندگان
    راهکارهای نوین تعلیم و تربیت
    الگویی از رفتار معقول دو جنس مخالف
    با شکست در عشق چه باید کرد؟
    جاذبه های ناسالم ازدواج
    ویژگیها و شرایط لازم دختر و پسر برای ازدواج
    [همه عناوین(312)][عناوین آرشیوشده]
  •   بازدیدهای این وبلاگ
  • امروز: 96 بازدید
    دیروز: 65 بازدید
    کل بازدیدها: 122102 بازدید
  •   درباره من
  •   لوگوی وبلاگ من
  • شخصی
  •   مطالب بایگانی شده
  •   اشتراک در خبرنامه
  •  

  •  لینک دوستان من